Tiger Award Ceremony 2010

Tiger Award Ceremony 2010


De Tiger Awards zijn de jaarlijkse prijzen van het International Film Festival Rotterdam. Ze werden uitgereikt op 5 februari 2010 in het sfeervolle Oude Luxor Theater.

Met vijftien films is de VPRO Tiger Awards Competitie het kloppende hart van het festival. Hier geen plek voor gevestigde namen, maar alle ruimte en aandacht voor beginnende regisseurs en hun eerste of tweede film.

De VPRO Tiger Awards 2010 zijn uitgereikt aan Alamar van Pedro González-Rubio, Agua fría de mar van Paz Fábrega en Mundane History van Anocha Suchiwakornpong.

De meeste festivals lauweren doorgaans bekende namen, veteranen en oudgedienden. Het International Film Festival Rotterdam doet dat bewust anders en moedigt liever veelbelovende talenten aan het begin van hun carrière aan. Nog een belangrijk verschil: de Tiger Award is een onderscheiding voor de maker, niet voor zijn of haar film. Ook kenmerkend voor Rotterdam is dat de Tiger Awards niet verdeeld zijn in hoofd- en troostprijzen. Elk jaar nemen drie filmmakers een gelijkwaardige award en een geldbedrag van €15.000 mee naar huis. En er zijn geen verliezers, want geselecteerd worden betekent internationale aandacht voor de makers.

Ik produceerde de Award Ceremony in het Oude Luxor Theater en had de voorstellingsleiding in handen.

Opdrachtgever: International Film Festival Rotterdam – Juul Veenboer