A new cathedral

A new cathedral


A New Cathedral is een multidisciplinair project waarin 3e jaars studenten van de opleidingen Theater, Muziek & Technologie en het Conservatorium samenwerken aan een Transmediale productie.

In opdracht van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen doen studenten onderzoek naar transmediaal verhalen vertellen én wordt er toegewerkt naar presentaties in de openbare ruimte. Het project is onderdeel van een onderzoeksproject van het lectoraat binnen de onderzoekslijnen Mixed Reality en New Narratives.

In dit project onderzoeken studenten hoe je met behulp van verschillende media een artistiek verhaal kunt vertellen, waarbij de unieke mogelijkheden van die verschillende media elkaar versterken en ieder hun eigen ingang geven tot een overkoepelende vertelwereld. De razendsnelle opmars van nieuwe platforms hebben de gereedschapskist en podia van de kunstenaar flink uitgebreid. Als maker leer je in dit project hoe je de verschillende platformen kunt gebruiken en combineren om nieuwe narratieve structuren te ontwerpen en je (inter-) actiever te verhouden tot je publiek.

Thema van dit project is ‘The new Cathedral’. De stad als podium en de vraag wat wij in de hedendaagse samenleving nog met elkaar bouwen om ons als collectief met elkaar verbonden te voelen staat centraal..

De studenten doen op meerdere lagen (thema, artistiek, discipline gebonden en discipline overstijgend) onderzoek naar transmediale verhaalstructuren, en transmediale maaktstrategieën, de betekenis van transmedia voor de eigen discipline, het ontwerpen van een transmediale ruimte en het gebruik van de online transmedial storytelling omgeving getiteld Conducttr (www.tstoryteller.com).

Het project resulteerde in CATHARIJNE, een ervaring voor publiek in winkelcentrum Hoog Catharijne. Zie ook: https://www.facebook.com/events/1384100338495373/.

Het project werd begeleid door 2 vakdocenten (Marloeke van der Vlugt en Sytze Schalk) en een productiebegeleider. En dat was ik!

www.hku.nl
www.maplab.nl

http://www.hku.nl/web/Onderzoek1/Lectoraten/TheatraleMaakprocessen.htm

Opdrachtgever: HKU, Mirjam Jesse